Massages

In mijn praktijk maak ik voornamelijk gebruik van deelmassages. Dit betekend dat ik dat deel van het lichaam masseer waar op dat moment de aandacht naar uit gaat. Hierbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een massage van het rug-/nek-/schoudergebied. In deze massages maak ik gebruik van onderstaande technieken:

Ontspanningsmassage

Tijdens een ontspanningsmassage worden de spieren door rustige strijkingen langzaam opgewarmd waarna knedingen volgen. Hierdoor wordt het lichaam uitgenodigd spanning los te laten.

Klassieke massage

De klassieke massage (zweedse massage) richt zich op spieren en gewrichten. Er wordt gebruik gemaakt van diverse massagetechnieken zoals strijkingen en knedingen waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt. Hierdoor wordt de opname van voedingstoffen in de spieren bevorderd en vindt er een snellere afvoer van afvalstoffen plaats.

Energetische massage

De energetische massage is een heel langzame massagevorm. Deze is gericht op de energie in het lichaam en het je bewust laten worden van verschillende sensaties in je lichaam.

Voetzonereflexmassage

De voetreflexzone massage is gericht op de punten en gebieden op de voeten die corresponderen met  organen, spieren en gewrichten. Door het masseren van de reflexzones wordt indirect je hele lichaam aangeraakt. Dit stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verminderd daarbij stress en spanning. Bij deze massage lig je aangekleed op de bank.

Holistic pulsing

Holistic pulsing is een zachte helende massagemethode die werkt met en op het water in je lichaam. Door het ritmisch in beweging brengen van dit water ontstaat een diepe ontspanning. Bij deze massage lig je aangekleed op de bank.

Chakramassage

Dit is een energetische massage waarbij de aandacht specifiek gericht is op het ervaren van de chakra’s, de energiecentra in het lichaam. In het lichaam bevinden zich 7 chakra’s van je kruin tot je stuitje. Deze massage nodigt je uit om te voelen hoe je energie in je lijf stroomt en of er misschien wat blokkeert.

Bindweefsel massage

Bij bindweefsel massage wordt de huid in verschillende richtingen opgepakt en gerold. Als verschillende weefsellaagjes verkleeft zijn geraakt kan de massage leiden tot het losmaken van vezels ten opzichte van elkaar waardoor een betere doorbloeding ontstaat. Opgehoopte afvalstoffen verspreiden zich waardoor vaak direct vermindering van pijn kan optreden.

Hotstone massage

Bij deze massage masseer ik zowel met Basalt stenen als mijn handen. De Basaltstenen zijn tussen de 45 en 50 graden en houden door hun samenstelling deze warmte lang vast. Deze warmte dringt tijdens de hotstone massage door in het lichaam en heeft invloed op de spieren, stofwisseling en de bloedsomloop. De hotstone massage kan door de warmte een diepe ontspanning geven.